Načítám Akce

« All Events

  • akce již proběhla.

The Furnitures

Jan Lonek & The Furnitures

The Furnitures je kapela, která hraje své písně s bluesovým a soulovým cítěním v popu.

24. 6. 2022 @ 19:30 - 21:30

The Furnitures je kapela, která hraje své písně s bluesovým a soulovým cítěním v popu.

Jan Loněk piano/zpěv/texty/hudba

V hudbě je v podstatě samouk, navštěvoval jako dítě hodiny klavíru se zaměřením na klasiku, ale pod dvou letech přestává. Věnuje se psaní vlastních písniček. V roce 2008 zakládá s Jiřím Týfou a Matějem Drábkem trio The Furnitures. Po odchodu Jiřího přichází Jan Kasalický, který v kapele alternuje kytaru dodnes a je zásadním článkem uskupení. S kapelou od vzniku spolupraje celá řada profesionálních muzikantů. Připravuje debutové album Catalog, které hudebně spoluprodukoval s Omarem Khaoajem.

Omar Khaoaj/Kytara

Od svých pěti do jedenácti let žil v Alžírsku. Vystudoval hru na elektrickou kytaru na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V roce 2001 přišel do kapely kolem Zuzany Navarové Koa na místo kytaristy uprázdněné po odchodu Ivána Gutiérreze. Po smrti Navarové v roce 2004 zde i zpíval a stal se i jedním z autorů repertoáru. Koa ukončila činnost v roce 2010. Se svým spoluhráčem z kapely Koa Camilem Callerem hrál také v kapelách Akustik a Amirante. Hraje v instrumentální kapele Omar Guitar Band a spolupracuje s mnoha dalšími muzikanty (Marie Rottrová, Petr Kolář, Lucie Bílá, Ondřej Soukup, Petr Spálený, Radůza).

Michal Beneš /baskytara

Vystudoval baskytaru na Mezinárodní konzervatoři u Filipa Spáleného. Spolupracuje s celou řadou významných hudebníků. Je členem kapely Jaroslava Uhlíře a Milana Peroutky – Perutě. Učí na kladenské ZUŠ a je také autorsky činný.

Radek Břicháč /bicí

Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka u pana prof. Ivana Smažíka. Při studiích, ale i poté získával zkušenosti v mnoha orchestrech a kapelách : Orchestr Činohry Národního divadla, Normál people, Return to silence, Window, Trevor Blanchet ,Laura a její tygři,Fabrik,Kapela Davida Krause a také zahraniční angažmá na výletní lodi v USA.

JAN LONĚK & THE FURNITURES – Hollywood – YouTube

Jan Loněk a The Furnitures – Kladenský šanson – YouTube

Podrobnosti

Datum:
24. 6. 2022
Čas:
19:30 - 21:30
Rubrika Akce:

Místo konání

AktOFFka Art Club
Oty Pavla 246
Buštěhrad, 27343 Česká republika
+ Google Mapa

Podrobnosti

Datum:
24. 6. 2022
Čas:
19:30 - 21:30
Rubrika Akce:

Místo konání

AktOFFka Art Club
Oty Pavla 246
Buštěhrad, 27343 Česká republika
+ Google Mapa